Clicky

روش صحیح دویدن

 

فرم صحیح دویدن تان می تواند به شما کمک کند تا سریعتر، موثرتر و کارآمدتر بدوید و فشار کمتری نیز به بدنتان وارد شود .در ادامه مطلب با فرم صحیح دویدن آشنا شده و در دوهایتان آنها را به کار گیرید تا خطر مصدومیت کمتر شود .

 

1.حرکت سر رو به جلو 

 

هنگام دویدن به پاهایتان خیره نشوید . در حین دویدن سرتان رو به جلو بوده و به ۱۰ تا ۲۰ متری جلو پایتان نگاه کنید. همچنین این حرکت  به شما کمک می کند تا آنچه را که پیش رویتان است ببینید و در چاله های مسیر نیافتید

 

2. قرار دادن سینه پا روی زمین 

 

 بعضی دونده ها ممکن است با پنجه و پاشنه شان بدوند . اگر هنگام دویدن، پنجه پایتان را روی زمین قرار دهید ، ماهیچه های ساق پایتان زودتر خسته شده و ممکن است که دردی در آن ناحیه احساس کنید. دویدن بر روی پاشنه نیز، زمان و انرژی بیشتری از شما میگیرد و امکان اینکه باعث مصدومیت شود، وجود خواهد داشت. دونده ها برای افزایش سرعت، معمولا با پنجه پا می دوند، بنابراین اگر می خواهید سرعت تان را افزایش دهید، با پنجه پا بدوید. برای فرم صحیح دویدن ، هنگام دویدن باید سینه پایتان را روی زمین قرار دهید  و سپس با پنجه پا فرود بیایید.

 

3.قرار دادن پاها هم راستا با سر 

 

 

پنجه پایتان باید هم جهت با جهتی باشد  که می خواهید بدوید، بعضی دونده ها هنگام دویدن، پاهایشان را به داخل یا به خارج متمایل می کنند. دویدن با پنجه پای داخل و یا خارج می تواند باعث  مصدومیت های دویدن شود. اگر به طور طبیعی نمی توانید این طور بدوید، با کمی تمرین  فرم صحیح دویدن تان اصلاح خواهد شد. با مسافت های کوتاه تمرین کنید و سپس زمان و یا مسافت را افزایش دهید تا به این نحوه دویدن عادت کنید. در آخر، شما شروع به دویدن با پنجه هم راستا با سر و مسیر دویدن تان خواهید کرد که بسیار موثر است  و باعث افزایش عملکرد شما می شود.

 

 

4. نگهداشتن دست ها در کنار کمر 

 

 

 هنگام دویدن ، دست هایتان کنار کمرتان قرار دهید، تقریبا کمی بالای لگن تان. دست هایتان باید تا زاویه ۹۰ درجه خم شوند. معمولا بعضی از دونده های مبتدی، تمایل دارند تا دست هایشان را تا نزدیک قفسه سینه بالا آورده و یا هنگام دویدن با تکان های زیاد دست هایشان خودشان را خسته تر می کنند، خصوصا وقتی که آنها خسته می شوند. شاید با این نحوه دویدن، شما احساس خستگی و فشار و گرفتگی در دست ها و حتی شانه و گردن تان خواهید کرد. بنابراین برای فرم صحیح دویدن، باید دست هایتان زاویه ۹۰ درجه یا کمتر داشته باشند، اما هنگام دویدن نباید خیلی برای حرکت دادن آنها، انرژی خو را هدر دهید.

 

5.دست ها در یک موقعیت به صورت آرام و ریلکس 

 

 

 فرم صحیح حین  دویدن ، می بایست دست هایتان در یک موقعیت ریلکس و آرام باشد. دست هایتان نباید به حالت مشت باشند چون علاوه بر اتلاف انرژی بیشتر، گرفتگی در ماهیچه های بازو، شانه و گردنتان احساس خواهد شد و نباید خیلی شل باشند که مانع دویدن تان شود. باید طوری ریلکس و آرامی بدوید، که اگر یک تخم مرغ در دست هایتان باشد، هنگام دویدن آن تخم مرغ شکسته نشود.

 

6. بررسی کردن نحوه دویدن خودتان

 

 

حالت بدنتان باید راست و مستقیم ،حالت سرتان بالا بوده، کمرتان و شانه هایتان باید صاف باشند. مطمعن شوید که مانند بیشتر دونده ها، کمر شما قوس به داخل و یا خارج نداشته باشد، چون باعث افزایش خستگی شما خواهد شد. بنابراین برای فرم صحیح دویدنتان ، باید نحوه دویدن خود را نیز بررسی کنید. در انتهای دویدن تان ، معمولا درد کمر و شانه و گردن رایج خواهد بود. بنابراین هنگام خستگی به خودتان اجازه ندهید که قفسه سینه تان به خارج  یا داخل تمایل پیدا کرده و در نتیجه کمرتان را قوس کنید.

 

7. قرار دادن شانه ها در حالت ریلکس

 

 

شانه های شما هنگام دویدن باید در موقعیت ریلکس باشند. در صورتی که شانه هایتان حین دویدن، ریلکس نباشند، تنفس برایتان مشکل خواهد شد در غیر این صورت ، آسان تر و راحت تر خواهید دوید.

 

8. چرخاندن بازوها در حول شانه ها 

 

بازوهایتان باید حول شانه هایتان و نه آرنج تان بچرخند. بازوی خود رامانند آونگ تصور کنید، بنابراین بازویتان را حول شانه هایتان بچرخانید. آرنج تان را عقب آورده و سپس اجازه دهید به موقعیت اولش بازگردد.

 

 

 

9.گام آخر نپریدن

در گام آخر سعی کنید بر روی جابجایی روی زمین تمرکز کنید. تحرک بیش از حد به بالا و پایین رفتن، انرژی تان را هدر داده و نیم تنه پایینی بدن تان را زودتر خسته خواهد کرد. مانند وقتی که بر روی زغال سنگ قدم می گذارید، گام های کوتاه و سبک بردارید. پرش زیادی حین  دویدن، می تواند باعث زودتر خسته شدن تان شود. بنابراین برای فرم صحیح دویدن ، نباید در حین گام برداشتن انرژی زیادی را برای پریدن تلف کنید.

 

 

 

چقدر این مطلب برایتان مفید بود ؟ 

 

 

 

۵
از ۵
۱۳ مشارکت کننده
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش